Monday, January 6, 2020

Όλα είναι θέμα οπτικής... Ανάλυση FTSE

Όπως λέει ο τίτλος. Όλα είναι θέμα οπτικής και πως θέλει ο trader να διαβάσει το κάθε διαγραμμα. Παρακάτω θα δείτε 4 διαγράμματα του FTSE, ημερήσιο κ εβδομαδιαίο αντίστοιχα.



Η πρώτη προσέγγιση δείχνει την αισιόδοξη ματιά του trader η οποία χρησιμοποιεί δεδομένα μεγαλύτερο χρονικού ορίζοντα. Αντίθετα η δεύτερη παρουσιάζει την απαισιόδοξη καθώς χρησιμοποιεί  μικρό ορίζοντα.

Οι δυο οπτικές είναι σωστές τεχνικά. Αλλά οδηγούν σε διαφορετικά συμπεράσματα. Χωράνε στον ίδιο κουβά? Νομίζω πως ναι. Θα την ονομάτιζα "Συγκρατημένη αισιοδοξία".

Σε γενικές γραμμές η άποψη μου είναι γνωστή...σε κλειστό κύκλο καθώς απομακρύνθηκα από τα "εγκόσμια" του ίντερνετ. Αλλά που ξέρετε? ίσως επανέλθω...Δριμύτερος!

Αισιόδοξη ημερήσιο
Απαισιόδοξη ημερήσιο
Αισιόδοξη Εβδομαδιαίο
Απαισιόδοξη Εβδομαδιαίο

2 comments:

ArTaXiA said...

Βασικά, στην Τ.Α. όλα είναι θέμα κοπτικής. Κοπτικής-ραπτικής. Το σενάριο ένα, η υπόθεση δύο, ο ταλαντωτής τρία, ναι-μεν-αλλά, δεν είπα αυτό, λάθος κατάλαβες, το άλλο εννοούσα, δεν είπα "πουλήστε", είπα "μειώστε θέσεις", δεν έγραψα "αγοράστε" έγραψα "σκεφτείτε το".

Καλά κάνεις και απέχεις από το διαδίκτυο. Εκείνο που έχω μάθει καλά, όλα αυτά τα χρόνια είναι πως "όσο λιγότερο μιλάς", τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες να πέσεις έξω.

Καλή χρονιά με κέρδη. Και δεν χρειάζεται να λες κάτι. Εάν αύριο σε δουν στο καινούργιο σου Cruiser, θα έρθουν μόνοι τους, ακόμη κι αν δεν έχεις γράψει το παραμικρό για χρόνια. Άσε να μιλήσει το χρήμα.

TheHawk said...

Καλη Χρονια Αρταξια!!!

Κοπτικη...πραγματικα ετσι ειναι...

Αυτο ειναι αληθεια... το χρημα μπορει να φερει χρημα.

Οπως ειναι γνωστο...μονο 1 φορα ειδα χρημα το οποιο ομως ηταν ενας συνδυασμος trading αλλα κ προμηθειων...
Εχω "ακουσει" για αλλη μια περιπτωση το οποιο ειναι καθαροαιμο χρημα απο trading αλλα δεν το εχω "δει"...αλλα κατα 98% ειναι αληθεια.

:)