Monday, December 15, 2014

Εστιάστε πρώτιστα στη διαχείριση του ρίσκου - Εκπαιδευτικό άρθρο trading

Chris Cashman
Εστιάστε πρώτιστα στη διαχείριση του ρίσκου

Ύφος/μέθοδος εκτέλεσης συναλλαγών: θέση αγοράς/θέση πώλησης και Swing Trading


Ο Christopher T. Cashman είναι ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Equanimity Capital Partners, LP. Έχει αναπτύξει δικές του στρατηγικές συναλλαγών που επικεντρώνονται στη διαχείριση κινδύνου και στη συνέχεια για την επίτευξη των μέγιστων απολαβών που οδηγούν σε αυξημένα κέρδη για τον επενδυτή, ανεξάρτητα από τις τάσεις της αγοράς. Το επενδυτικό ιστορικό του Christopher στις χρηματαγορές έχει την απαρχή του στο 1989. Ο ίδιος εστιάζει στην αδιάκοπη έρευνα και μελέτη, αποσκοπώντας στην τελειοποίηση και συνεχή βελτίωση των στρατηγικών του. Απέκτησε το πτυχίο του στα χρηματοοικονομικά, με διάκριση, από το Πανεπιστήμιο του Rhode Island. Ως επαγγελματική πιστοποίηση κατέχει τον τίτλο Certified Hedge Fund, απονεμημένο από το σύλλογο The Hedge Fund Group, και έχει άδεια ως πιστοποιημένος σύμβουλος επενδύσεων της Καλιφόρνιας.

» TRADERS´: Πρώτα απ’ όλα, αναρωτιόμασταν αν το Chris Cashman είναι το πραγματικό σας όνομα.
Cashman: Ναι, Christopher Todd Cashman είναι το πραγματικό μου όνομα, το οποίο αναγράφεται και στο πιστοποιητικό γέννησης μου. Το επώνυμο «Cashman» πηγαίνει πίσω περισσότερο από πέντε γενιές.



TRADERS´: Ακούγεται σαν ένα πολύ καλό όνομα για έναν πετυχημένο επενδυτή. Πότε και πώς προέκυψε το ενδιαφέρον σας για τις αγορές;
Cashman: Συμμετέχοντας σε μια τάξη οικονομικών ως μαθητής του γυμνασίου, οι περιπλοκές της χρηματιστηριακής αγοράς με γοήτευσαν και μου κίνησαν την περιέργεια. Άρχισα μελετώντας και επενδύοντας σε αμοιβαία κεφάλαια σπασμωδικά, όσο ήμουν στον στρατό. Παρακολουθούσα τις αγορές και πουλούσα σε ράλι, ενώ αγόραζα όταν η αγορά βρισκόταν σε πανικό ή σε κατάσταση ξεπουλήματος (sell-off). Όπως γνωρίζετε, με τα αμοιβαία κεφάλαια μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε μόνο μία φορά την ημέρα. Στο κολέγιο άρχισα να μελετώ και να συναλλάσσομαι πολλές δημόσιες εγγραφές (IPO και δευτερεύουσες) κι είχα πραγματικά συναρπαστεί από το σύστημα και από τις καθολικές ανεπάρκειες της διαδικασίας που μου ήταν εντελώς προφανείς!

Διαβάστε το υπόλοιπη συνέντευξη επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://traders-mag.gr/ebook/2013/01/index.html#/54/

Διαβάστε εντελώς δωρεάν το περιοδικό κάνοντας εγγραφή εδώ:  

 http://www.traders-mag.gr/index.php/component/comprofiler/registers







No comments: