Sunday, February 3, 2013

RSI - Αλήθειες κ Ψέμματα...

Ένα εκπαιδευτικό διάλειμμα το οποίο θα εμπλουτίζεται συνεχώς...Πιάνουμε τον RSI...Τα ανεβάζω κυρίως στα Αγγλικά...γιατί δεν είναι εύκολο να τα βρω στα Ελληνικά κ θέλει πολύ δουλεία να κάνεις
μετάφραση.. Χρησιμοποιήστε τις αυτόματες μεταφράσεις κ θα πιάσετε τα περισσότερα...
Διαλέγω επιλεκτικά κομμάτια το οποία είναι κ το ρεζουμε....

Ξεκινάμε με τους μύθους σχετικά τον RSI...Τι πιστεύουν οι παίχτες ενώ δεν είναι έτσι τελικά..
Όποιοι/ες έχετε απορίες ή ερωτήσεις, μπορείτε να τις γράψετε στα σχόλια, με email, twiter κ fb...
Μαζί θα βρούμε την άκρη...
THEHAWK

The 10 RSI Lies that Traders Believe...

Ο παρακάτω πίνακας περιέχει τα στοιχεία που μας βοηθούν να καθορίζουμε την τάση με την χρήση του RSI , έστω και εάν είναι ταλαντωτής....!!!!
ΤΗEHAWK

Πίνακας καθορισμός τάσης με RSI


O σκοπός μου είναι να σας κεντρίσω το ενδιαφέρον κ να ψαχτείτε λίγο παραπάνω από τα καθιερωμένα  που θεωρείτε σαν δεδομένα... Βεβαίως κ στους πίνακες περιλαμβάνονται κάποιες δύσκολες ή δυσνόητες έννοιες αλλά θα πρέπει να διαβάσετε από την αρχή έως στο τέλος του βιβλίο του John Hayden ο οποίος προχωράει παρακάτω...Δεν θα ήταν εύκολο να αναλύσω ένα βιβλίο των 114σελ μέσα σε μια ανάρτηση...
Πότε η τάση μπαίνει σε κίνδυνο???!!!!!!
THEHAWK
Η τάση σε κίνδυνο με τον RSI





5 comments:

Παντελης said...

καλημερα Αντωνη ..ενας δεικτης η ενας ταλαντωτης μονος του δεν λεει σχεδον τιποτε ..απλα μια ενδειξη ειναι και σε συνδιασμο με κινητους η αλλους δεικτες μπορει να σου δωσει μια κατευθυνση
Το εχω διαβασει το βιβλιο και αυτο θυμηθηκα στο απλο συστημα που προσπαθησα να παρουσιασω ,μονο που εβαλα τον απλο μα10 με τον μα50 ..θα μπορουσαν να γινουν πολλοι συνδιασμοι κινητων .
Σωστα οποιος μπαινει στον κοσμο των αγορων ,πρεπει να ψαξει ,να μελετησει ...τιποτε δεν ειναι ευκολο και κανεις δεν μοιραζει χρημα
Για το σχολιο σου για το ευρω ..οι ισοτιμιες εκτος απο το τεχνικο μερος εχουν και αλλα που καθοριζουν την κινηση τους και εχουν αλλο βαθμο δυσκολιας .Το 1,3750 τεχνικα το εχω πει πολυ καιρο πριν οταν κατι γκουρου των ισοτιμιων ελεγαν για strong short ..εκανα το λαθος και ακουσα εναν σε καποιο ραπορτο που μου εστειλε ..αποφασισα να μην διαβαζω πλεον ραπορτα και trading signals Που μου στελνουν ,ακολουθω αυτο που πιστευω εγω σε συναρτηση με την μεθοδολογια που ακολουθω και στις μετοχες .
Καλη εβδομαδα με υγεια και κερδη .

TheHawk said...

Καλημέρα Παντελή..

Συμφωνω σε όλα τα σκέλη..

Εγω προσωπικα ποτε δεν θα κάνω trade βασιζόμενος σε ενα σήμα μόνο ενός δεικτη..θα χρειαστουν τουλάχιστον 3 προυποθεσεις για να υπαρξει καλο setup..

Εγω δοκιμάζω rsi 9 με 9 SMA κ 50WMA..επειδη εχω δει οτι αυτος ο συνδυασμος "προειδοποιει" καλυτερα..λογω οτι ο weighted ειναι πιο ευελικτος..τεσπα..
(απαντω εμμεσα κ σε εναν φιλο απο twiter..θελει δοκιμες για να ταιριαζει στο στυλ του καθενα)

Μονο τα δικα σου signals..εαν ταυτοποιουνται ακομα καλύτερα...
Αυτο κ εαν δεν ειναι αλήθεια...!!!
Υγεια κ ας ερθουν κ τα κερδη..ακομα καλυτερα..Καλα να είσαι..!!!!

ΣΟΛΩΝ said...

Αντώνη γειά σου και καλό μήνα. ΟΙ δυο ΚΜΟ που αναφέρφηκες ειναι κμο του RSI 9 DAILY?

TheHawk said...

Καλησπερα...

απλα τους βαζεις μεσα στον rsi..απο κει κ περα τον χρησιμοποιεις σε οποιο frame θες...

ΣΟΛΩΝ said...

οκ, ευχαριστώ....αν θυμάμαι καλά ο Βελιανίτης είχε "προτείνει" ΕΜΑ9 και 45 σε εβδομαδιαίο RSI αλλά δεν ξέρω πόσων περιόδων. Και μια και είμαι εδώ, καμιά ιδέα περί αξιοποίησης του στοιχείου "όγκος"?