Sunday, July 16, 2017

Money management... where magic happens ΑΠΟ ΤΟΝ ONLYSON!!!

Αρχική Δημοσιευση 7/5/16   (Και ήμουν τελικά προφητικός..)

(THEHAWK: Περιττό να τονίσω..πως ο Onlyson..με βάση την δουλεια κ αφοσίωση που έχει ρίξει πάνω στο άθλημα..είναι δεδομένο..πως θα με ξεπεράσει...Ο μόνος εχθρός θα είναι κ θα παραμένει - για όλους μας- ο χαρακτήρας κ προσωπικότητα μας...Ευγε παίχτη....)

Και το risk / mentality management  είναι εξίσου μεγάλης σημασίας , αλλά αν το σύστημα δεν βγάζει χρήμα και δεν έχει γερές βάσεις που μπορούν να το προστατέψουν ακόμη και από μερική εσφαλμένη δειγματοληψία ή λανθασμένη μελλοντική εκτέλεση τότε ποιος ο λόγος να μιλάμε για τα προαναφερθέντα;;;


Την προηγούμενη φορά σας μίλησα για τα στηρίγματα μας.
Την παραπροηγούμενη (καλά ε , είμαι θεσπέσιος λεξιπλάστης!!) σας τόνισα την σημασία του ουσιαστικά και επιστημονικά  υποστηριγμένου backtest .

Σας το έχω ξαναπεί , τίποτα από αυτά που γράφω δεν είναι τυχαία τοποθετημένο, κάθε άλλο...

Πρόσφατα λοιπόν γνώρισα έναν REAL γαμάουα fx trader ο οποίος όταν κάτσαμε να πιούμε τον καφέ μας σαν δάσκαλος με μαθητή μου έβγαλε από την δερμάτινη τσάντα του με ρωμαλέα ,νωχελική κίνηση (οσάν ο Λεοντόκαρδος με μια σπάθα δύο χεριών) ένα trackrecord και μου το κοπάνησε στο τραπέζι.

Έμεινα να κοιτώ τα ποσά σαν χάνος και φυσικά του είπα με πλήρη δυσπιστία ότι ήταν φτιαχτό και άλλα τέτοια ωραία γαλλικά...
Εκείνος ήρεμος και απόλυτα χαμογελαστός με προσκάλεσε την επόμενη φορά που θα ξαναέρθω στο γραφείο του να κάνουμε παρέα ... " επιθετικό " scalping .

Πρόσφατα μιλήσαμε με σκάιπ και μου έδειξε τι εστί σύστημα , τι εστί μελέτη και τι εστί ... compounding money management.

Συστηματάκια της... πλάκας βγάζανε "μεροκάματο" για όλα τα γούστα με μια απλή και σοβαρή διαχείριση χρημάτων.

Σαφέστατα και όταν φτάσουμε σε... st(e)akes are high (οι μπριζόλες είναι μαστουρωμένες) τα πράγματα αλλάζουν όχι μόνο λειτουργικά(χαμηλότερες μοχλεύσεις και Liquidity issues ) αλλά και ψυχολογικά ( από την microlot σε πόσο καιρό θα είσαι έτοιμος να βαρέσεις 10lot χωρίς δεύτερη σκέψη;;;)

Οπότε το σύστημα είναι ένας οδηγός διαχείρισης , εάν έχουμε κάνει την απαραίτητη μελέτη και έχει profit expectancy τότε απλώς το αφήνουμε να φιλτράρει τις αποφάσεις μας όταν και εφόσον έρθει η ώρα.
Δεν χρειάζεται να βαράμε αλύπητα εντολές για να είμαστε "πιστοί" στο πλάνο.
Περιμένουμε το κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή και ΤΟΤΕ μόνο θα συμβουλευτούμε τον οδηγό μας, αν λέει ΝΑΙ , χωνόμεθα δίχως αύριο, αν λέει ΟΧΙ καθόμεθα στα ωά μας .
KISS.

Όσο για το Money Management  η εικόνα ομιλεί από μόνη της...





No comments: